Du behöver
- 400 g laxfilé
- 500 g räkor med skal
- 1 dl kräftstjärtar
- 1 tsk salt
- 3 st äggulor
- 2.5 dl vispgrädde
- vitpeppar Chili Explosion
- 2 msk smör
- 2 dl ströbröd
Garnera med:
räkor
dill
Servera med:
potatispuré
ärter kokta gröna
smör se recept
citronklyftor
Gör så här
1
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs.
2
Tillsätt äggulor och grädde under gång. Krydda med peppar och chilikrydda.
3
Forma färsen till 4–6 biffar med fuktade händer. Lägg biffarna på ett smörpap-per. Vänd biffarna i ströbröd.
4
Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida. Garnera med räkor och dill och servera med potatispuré, kokta gröna ärter, brynt smör och citronklyftor.