Wallenbergare av fisk och skaldjur

Kalvfärsen byts ut mot en färs på lax, kräftor och räkor. Men tillbehören är desamma; potatispuré, kokta gröna ärter och brynt smör?

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl kräftstjärtar
  • 1 tsk salt
  • 3 st äggulor
  • 2.5 dl vispgrädde
  • vitpeppar Chili Explosion
  • 2 msk smör
  • 2 dl ströbröd

Garnera med:

räkor
dill

Servera med:

potatispuré
ärter kokta gröna
smör se recept
citronklyftor

Gör så här

1
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs.

2
Tillsätt äggulor och grädde under gång. Krydda med peppar och chilikrydda.

3
Forma färsen till 4–6 biffar med fuktade händer. Lägg biffarna på ett smörpap-per. Vänd biffarna i ströbröd.

4
Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida. Garnera med räkor och dill och servera med potatispuré, kokta gröna ärter, brynt smör och citronklyftor.

Scroll to Top