Wallenbergare

Du behöver 450 g kalvfärs 2 st äggulor 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 krm “fyra kryddor” Stekning: smör eller margarin...

Du behöver

  • 450 g kalvfärs
  • 2 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm “fyra kryddor”

Stekning:

smör eller margarin

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Arbeta färsen med salt. Tillsätt äggulorna och späd med grädden, lite i taget. Smaksätt med kryddorna. Rör till en jämn smet.

2
Forma färsen till 4 stora eller 8 små biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

3
Stek biffarna i fett på medelstark värme, ca 3 minuter på var sida.

Scroll to Top