Vridna nötbröd

Du behöver 100 g hasselnötter 25 g jäst 3 dl vatten 3 msk olivolja 2 tsk flytande honung 1.5 tsk flingsalt 6.5 dl vetemjöl Ugn:...

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 6.5 dl vetemjöl

Ugn: 250°

Gör så här

1

Rosta nötterna i en torr och het panna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper. Grovhacka hälften.

2

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet.

3

Tillsätt olja, honung och salt. Arbeta in mjölet till en ganska lös deg. Tillsätt nötterna mot slutet.

4

Pudra över mjöl. Jäs under duk ca 1 timme.

5

Stjälp upp degen på mjölat bord – den ska inte knådas. Dela den i fyra delar. Forma dem till avlånga, smala bröd och vrid dem.

6

Lägg bröden på plåt klädd med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl.

7

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Stäng av ugnsvärmen och fortsätt grädda på eftervärme ca 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

8

Servera nygräddade eller frys in och spröd-värm vid servering.

Scroll to Top