Vörtkryddat blåbärsbröd och hasselnötter

Du behöver 2 dl fullkornsmjöl av dinkel 4 dl siktat dinkelmjöl 1 dl rågkross 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 msk vörtmix 2 dl...

Du behöver

  • 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 msk vörtmix
  • 2 dl hela hasselnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl torkade blåbär
  • 2 dl filmjölk
  • 2 dl porter
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här

1

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, porter och sirap.

2

Häll degen i en smord avlång brödform som rymmer cirka 1 ½ liter.

3

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme i 200 grader. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.

4

Låt vila en stund och vicka sedan upp brödet. Linda in brödet i en handduk och låt kallna på galler.

Scroll to Top