Vitlöksrostade rotsaker och potatis

Du behöver 1.5 kg delikatesspotatis 600 g persiljerötter 600 g morötter 400 g jordärtskockor 1 st vitlök 3 msk olivolja 50 g smör 1.5 dl...

Du behöver

  • 1.5 kg delikatesspotatis
  • 600 g persiljerötter
  • 600 g morötter
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 st vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1.5 dl hackad persilja
  • 1.5 dl ströbröd

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skrubba potatisen. Skala persiljerötter, morötter och jordärtskockor. Dela vitlöken i klyftor och låt skalet vara kvar.

2
Halvera stora potatisar och alla rotfrukter och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och klicka på smör. Salta och peppra. Tillaga i ugnen, 20 minuter.

3
Strö över persilja och ströbröd och tillaga i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg och är mjuka, ca 20 minuter.

Scroll to Top