Vitlöksmusslor

Du behöver blåmusslor ca 20 2.5 dl buljong 1 skiva formbröd vitt 50 g smör eller margarin 1 st vitlöksklyfta pressad 0.5 dl hackad persilja...

Du behöver

  • blåmusslor ca 20
  • 2.5 dl buljong
  • 1 skiva formbröd vitt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 dl hackad persilja

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Skrubba musslorna och koka dem ca 4–5 minuter under lock i buljongen. Kasta bort de musslorna som inte har öppnat sig. Kasta också bort ena skalhalvan. Lägg de andra i eldfast form.

2
Riv eller finhacka brödskivan. Rör samman den med matfett, pressad vitlök och persilja. Fördela det över musslorna. Gratinera högt upp i ugnen tills allt har fått lite färg.

Scroll to Top