Du behöver
- 200 g smör
- 150 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk färskriven ingefära
- rivet skal av 1 citron
- 2 msk pressad citron
Garnera med
florsocker
hallon
Servera med
lättvispad grädde
Gör så här
Klä en liten långpanna som mäter cirka 20×30 centimeter med bakplåtspapper.
Smält smöret. Bryt chokladen i bitar. Ta smöret från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält.
Vispa ägg och socker poröst. Vispa i mjöl, ingefära, citronskal– och saft. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter i 175 grader. Låt kakan kallna och låt den sedan stå till sig i kylen. Skär i rutor vid servering.
Servera kakan kylskåpskall. Pudra med florsocker och garnera med hallon.