Vita choklarutor med citron

Du behöver 200 g smör 150 g vit choklad 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 msk färskriven ingefära rivet skal av...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk färskriven ingefära
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk pressad citron

Garnera med

florsocker
hallon

Servera med

lättvispad grädde

Gör så här

1

Klä en liten långpanna som mäter cirka 20×30 centimeter med bakplåtspapper.

2

Smält smöret. Bryt chokladen i bitar. Ta smöret från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält.

3

Vispa ägg och socker poröst. Vispa i mjöl, ingefära, citronskal– och saft. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.

4

Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter i 175 grader. Låt kakan kallna och låt den sedan stå till sig i kylen. Skär i rutor vid servering.

5

Servera kakan kylskåpskall. Pudra med florsocker och garnera med hallon.

Scroll to Top