Du behöver
- 225 g smör
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 0.5 dl strösocker
- 1 st äggula
Fyllning
300 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 st ägg
75 g vita chokladknappar eller hackad vit choklad
Glasyr
5 dl florsocker
3.5 msk vatten
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda smör, mjöl, kakao och socker till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen ganska tjockt på lätt mjölat bakbord. Ta ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Lägg degen i aluminiumformar och tryck till.
Fyllning: Riv mandelmassan och vispa den smidig med smöret, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda i chokladknapparna.
Fördela fyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Rör samman florsocker och vatten och bred glasyren på kakorna.