RECEPT FRÅN HJ

Chokladmazariner

Mazariner med fyllning av vit choklad – kan det bli godare? Garnera gärna med syrenblommor.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 225 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • Fyllning

  • 300 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 st ägg
  • 75 g vita chokladknappar eller hackad vit choklad
  • Glasyr

  • 5 dl florsocker
  • 3.5 msk vatten
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl, kakao och socker till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Kavla ut degen ganska tjockt på lätt mjölat bakbord. Ta ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Lägg degen i aluminiumformar och tryck till.

3

Fyllning: Riv mandelmassan och vispa den smidig med smöret, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda i chokladknapparna.

4

Fördela fyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna.

5

Glasyr: Rör samman florsocker och vatten och bred glasyren på kakorna.


Recept