RECEPT FRÅN HJ

Vit och grön sparris med len smörsås

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 12 st vita sparrisstjälkar ca 250 g
  • 12 st gröna sparrisstjälkar ca 250 g
  • salt
  • 3 st salladslökar
  • 0.5 st knippe rädisor
  • 0.5 dl rostade hasselnötter hackade
  • 0.5 st ask krasse
  • Beurre blanc-sås

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 200 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 st basilikablad strimlade

Gör så här

1

Beurre blanc-sås: Skala och finhacka löken. Koka upp vattnet och lägg ner lökhacket. Tillsätt citronsaften och låt koka sakta utan lock tills ca 1 msk vätska återstår.

2

Tillsätt smöret lite i taget under tiden som du rör kraftigt. Smaka av med salt och peppar.Sila såsen och vänd ner basilikan.

3

Skär bort nedre delen av de vita stjälkarna och bryt av basen på de gröna. Skala de vita stjälkarna. Koka upp saltat vatten, lägg ner sparrisen och koka i ca 3 minuter. Skölj av och lägg i kallt vatten.

4

Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Värm såsen försiktigt och ringla över sparrisen.

5

Ansa och strimla salladslöken. Ansa och skiva rädisorna. Strö över lök, rädisor, nötter och krasse. Servera.


Recept