RECEPT FRÅN HJ

Vit kladdkaka med röda vinbär

Lyxig vit kladdkaka fylld med läckert röda vinbär.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 100 g vit choklad
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g röda vinbär
  • Garnera med

  • vinbär och mynta
  • Servera med

  • lättvispad grädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör smör, mandelmassa och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Hacka chokladen.

2

Rör ner mjöl, bakpulver och hackad choklad.

3

Bred ut smeten i en smord och bröad form. Strö över vinbär.

4

Grädda kakan strax under ugnens mitt i ­30–35 minuter. Ta ut och låt svalna.

5

Garnera med bär och mynta. Servera med lättvispad grädde.


Recept