Du behöver
- 250 g vit choklad
- 200 g smör
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2 msk cointreau eller pressad apelsinsaft
- 2 dl vetemjöl
Garnera med:
jordgubbar
florsocker
Servera med:
rabarberkompott, se recept
vispgrädde
Ugn: 175°
8 bitar
Gör så här
1
Hacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen, och rör tills chokladen smält.
2
Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, likör och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter. Grädda i nedre delen av ugnen, 30–35 minuter. Låt kallna.
3
Förvara kakan i kylen, men låt den stå i rumstemperatur en god stund innan servering. Garnera med jordgubbar och pudra över florsocker. Servera med rabarberkompott och vispad grädde.