RECEPT FRÅN HJ

Vit kladdkaka med lingongrädde

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 0.5 g saffran
  • 0.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Lingongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 0.5 dl rårörda lingon
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Stöt saffran med 1 msk av sockret. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret under omrörning.

2

Rör ihop ägg, socker, sirap och vaniljsocker. Blanda först i smör och choklad och sedan mjöl och salt. Rör om till en smet.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna.

4

Lingongrädde: Vispa grädde och florsocker. Rör ner lingonen och toppa kakan med lingongrädde.


Recept