Du behöver
- smör + kokos till formen
- 200 g smör
- 250 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 st apelsin rivet skal
- 2 msk grand mariner eller pressad apelsinsaft
- 2 dl vetemjöl
Garnera och servera med:
frukt & bär t ex blåbär
choklad strimlad vit
crème fraîche
Ugn: 175°
8-10 bitar
Gör så här
1
Smörj en form med smör, med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strössla formen med kokos.
2
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills chokladen smält.
3
Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, apelsinskal, likör, och mjöl. Häll smeten i formen.
4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Låt kakan stå i minst några timmar i kylen så att den får sätta sig.
5
Ta fram kakan i god tid och garnera med frukt och bär. Strö över strimlad vit choklad. Servera med en klick crème fraiche.