Vit chokladpannacotta med jordgubbssalsa

Du behöver 6 dl vispgrädde 2 krm vaniljpulver 3 st gelatinblad 150 g vit choklad Jordgubbssalsa: 150 g jordgubbar 1 st kiwi 0.5 st lime...

Du behöver

  • 6 dl vispgrädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 st gelatinblad
  • 150 g vit choklad

Jordgubbssalsa:

150 g jordgubbar
1 st kiwi
0.5 st lime pressad saft
5 st myntablad

Gör så här

1
Koka upp grädde och vaniljpulver och låt det småkoka i 10 minuter.

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Hacka chokladen grovt, rör ner i grädden och låt den smälta.

3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Fördela i portionsglas och låt stå kallt i 5 timmar.

4
Jordgubbssalsa: Rensa och tärna jordgubbarna. Skala och tärna kiwin. Blanda jordgubbar, kiwi, limesaft och hackad mynta och lägg ovanpå pannacottan. Servera.

Scroll to Top