RECEPT FRÅN HJ

Vit chokladpannacotta med jordgubbssalsa

Foto: Pontus Ferneman

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 6 dl vispgrädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 st gelatinblad
  • 150 g vit choklad
  • Jordgubbssalsa:

  • 150 g jordgubbar
  • 1 st kiwi
  • 0.5 st lime pressad saft
  • 5 st myntablad

Gör så här

1
Koka upp grädde och vaniljpulver och låt det småkoka i 10 minuter.
2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Hacka chokladen grovt, rör ner i grädden och låt den smälta.
3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Fördela i portionsglas och låt stå kallt i 5 timmar.
4
Jordgubbssalsa: Rensa och tärna jordgubbarna. Skala och tärna kiwin. Blanda jordgubbar, kiwi, limesaft och hackad mynta och lägg ovanpå pannacottan. Servera.

Recept