Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl mjölk
- 100 g vit choklad
Frosting:
50 g blåbär frysta, tinade
2 dl florsocker
300 g färskost
blåbär
chokladlöv
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt smör och mjölk och blanda försiktigt till en smet. Fördela smeten i normalstora muffinsformar i muffinsbleck. Strö över hackad choklad och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
2
Frosting: Vispa ihop blåbär, florsocker och färskost till en fluffig kräm. Spritsa glasyren på muffinsen och garnera med blåbär och chokladlöv.