Vit chokladmoussetårta

Tårtan som påminner om en cheesecake har en god botten med smak av apelsin och choklad. Ovanpå vilar en mousse med vit choklad. Skulle man inte vilja ha apelsin i (även om kombinationen av den och choklad är underbar) är det bara till att hoppa över!

Du behöver

Botten

400 g mandelmassa
apelsin Rivet skal från 1
4 st ägg
4 msk kakao

Mousse

300 g vit choklad
4 st äggulor
6 dl grädde

En kaka

Gör så här

1
Riv mandelmassan och blanda i resten av ingredienserna.

2
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda på 175 grader i ca 20 minuter.

3
Smält chokladen och vispa grädden.

4
Låt chokladen svalna lite, rör ner ett ägg i taget under omrörning. Rör ner grädden.

5
Lägg moussen på chokladbottnen när den har svalnat och frys i minst 4 timmar.

6
Ta upp tårtan ca 30 minuter innan servering. Dekorera ev med riven mörk choklad.

Scroll to Top