Du behöver
Botten:
300 g mandelmassa
3 st ägg
2 msk kakao
Mousse:
200 g vit choklad
3 st äggulor
4 dl vispgrädde
Garnering:
0.5 l jordgubbar
syrenblommor
Ugn: 175°
8–10 bitar
Gör så här
1
Botten: Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet. Blanda med ägg och siktad kakao till en jämn smet. Häll smeten en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan kallna.
2
Mousse: Smält chokladen i vattenbad, rör ofta så den inte bränns vid i botten. Låt chokladen svalna.
3
Rör ner äggulorna i chokladen. Vispa grädden och blanda med chokladen. Häll smeten i formen över bottnen. Frys in i minst 4 timmar. Ta ut 30 minuter före servering. Garnera med jordgubbar och syrenblommor.