Vit chokladkräm med rabarber och havresmul
Sammetslen vit chokladkräm varvas med sötsyrlig rabarber och frasigt havresmul. Enkelt och jättegott!
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Du behöver
- 400 g rabarber
- saften av 1 lime
- 0.75 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 dl havregryn
- 0.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 200 g vit choklad
- 2 dl vispgrädde
- 200 g färskost
Havresmul
Chokladkräm
Gör så här
Ansa rabarbern och skär den i 3 cm stora bitar. Lägg dem i en form. Pressa över lime och strö över socker.
Baka i 125° tills rabarbern är mjuk, ca 30 minuter. Låt svalna.
Havresmul: Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjöl och socker. Rör i det smälta smöret.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 200° i 8 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.
Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden och vispa ner färskosten. Vänd ner chokladen.
Varva rabarber, chokladkräm och havresmul i portionsglas och servera direkt.