RECEPT FRÅN HJ

Vit chokladkräm med rabarber och havresmul

Sammetslen vit chokladkräm varvas med sötsyrlig rabarber och frasigt havresmul. Enkelt och jättegott!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 400 g rabarber
  • saften av 1 lime
  • 0.75 dl strösocker
  • Havresmul

  • 50 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • Chokladkräm

  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost

Gör så här

1

Ansa rabarbern och skär den i 3 cm stora bitar. Lägg dem i en form. Pressa över lime och strö över socker.

2

Baka i 125° tills rabarbern är ­mjuk, ca 30 ­minuter. Låt svalna.

3

Havresmul: Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, mjöl och socker. Rör i det smälta smöret.

4

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 200° i 8 minuter. Låt svalna och bryt i ­bitar.

5

Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden och vispa ner färskosten. Vänd ner chokladen.

6

Varva rabarber, ­chokladkräm och havresmul i portionsglas och servera direkt.


Recept