Du behöver
- 500 g jordgubbar
- 1 st vaniljstång
- 1 dl strösocker
- 2 msk pressad citronsaft
- 150 g vit choklad
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 dl kvarg 10%
Garnera med:
vit choklad
citronmeliss
Gör så här
Rensa och skiva jordgubbarna. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med socker och citronsaft och sjud tills sockret lösts upp.
Lägg i jordgubbarna och småkoka i 3 minuter. Låt svalna och låt sedan jordgubbarna rinna av i en sil och fördela dem i botten på portionsglas eller skålar.
Smält chokladen över vattenbad och rör om under tiden så den inte fastnar i botten.
Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner chokladen i grädden. Rör i kvargen. Fördela krämen på jordgubbarna och låt stå i kyl 30 minuter innan servering. Garnera med citronmeliss.
En perfekta kombination, söta och lite syrliga jordgubbar och den lena krämiga vita chokladen.