Vit chokladkräm med jordgubbar

Du behöver 500 g jordgubbar 1 st vaniljstång 1 dl strösocker 2 msk pressad citronsaft 150 g vit choklad 1.5 dl vispgrädde 1.5 dl kvarg...

Du behöver

  • 500 g jordgubbar
  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 150 g vit choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kvarg 10%

Garnera med:

vit choklad
citronmeliss

Gör så här

1

Rensa och skiva jordgubbarna. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med socker och citronsaft och sjud tills sockret lösts upp.

2

Lägg i jordgubbarna och småkoka i 3 minuter. Låt svalna och låt sedan jordgubbarna rinna av i en sil och fördela dem i botten på portionsglas eller skålar.

3

Smält chokladen över vattenbad och rör om under tiden så den inte fastnar i botten.

4

Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner chokladen i grädden. Rör i kvargen. Fördela krämen på jordgubbarna och låt stå i kyl 30 minuter innan servering. Garnera med citronmeliss.


Kommentar:
En perfekta kombination, söta och lite syrliga jordgubbar och den lena krämiga vita chokladen.

Scroll to Top