RECEPT FRÅN HJ

Vit chokladkräm med äppelcrunch

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 150 g vit choklad
  • 3 st äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Äppelcrunch

  • 3 st äpplen
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk kanel
  • 25 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 50 g cashewnötter
  • 0.75 dl havregryn

Gör så här

1

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem mjuka i smör, muscovadosocker och kanel.

2

Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Vispa grädden. Vänd ner chokladen i äggkrämen och vänd ner grädden.

3

Fördela äppelbitarna i portionsglas, spara lite till garnering. Fyll på med chokladkrämen och låt stelna i kyl i ett par timmar.

4

Smält samman sirap och smör i en stekpanna. Lägg i grovt hackade nötter och havregryn och rosta i 5 minuter tills det börjar få färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

5

Toppa glasen med crunch och äppelbitar.


Recept