RECEPT FRÅN HJ

Vit chokladkaka med jordgubbar

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • Garnering:

  • 2 dl vispgrädde
  • jordgubbar
  • Ugn: 150°

    10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Grovhacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen, och rör om tills chokladen smält.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och rör i chokladblandningen, och rör ihop till en smet.
3
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kallna. Garnera med vispad grädde och delade jordgubbar.

Recept