Vit chokladkaka med jordgubbar

Du behöver 150 g smör 150 g vit choklad 3 st ägg 2 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl Garnering: 2 dl vispgrädde jordgubbar Ugn: 150°...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl

Garnering:

2 dl vispgrädde
jordgubbar

Ugn: 150°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Grovhacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen, och rör om tills chokladen smält.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och rör i chokladblandningen, och rör ihop till en smet.

3
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kallna. Garnera med vispad grädde och delade jordgubbar.

Scroll to Top