Vit chokladkaka med citron

Citronen ger den söta kakan lite syra och smakar ljuvligt tillsammans med en klick grädde.

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 150 g kesella lätt
  • 0.5 st citron saft och skal
  • 2.5 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt

Ugn: 200º

En kaka

Gör så här

1
Smält chokladen över ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.

2
Rör ihop socker och kesella. Rör ner den smälta chokladen och smöret. Tillsätt citronskal och pressad citronsaft.

3
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 25 minuter. Servera med grädde eller något annat gott!

Scroll to Top