Vit chokladcheesecake

Du behöver 200 g digestivekex 75 g smör eller margarin Fyllning: 100 g vit choklad 400 g philadelphiaost 1 dl socker 2 dl lätt crème...

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

100 g vit choklad
400 g philadelphiaost
1 dl socker
2 dl lätt crème fraiche
1 msk maizena majsstärkelse
3 st ägg

Topping:

4 dl crème fraîche
1 tsk vaniljsocker äkta

Garnering:

jordgubbar physalis, blåbär

Ugn: 175°/150°

Det här behövs till 8–10 port:

Gör så här

1
Krossa kexen, gärna i matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i en rund form med löstagbar botten och grädda 175° i 10 minuter.

2
Smält chokladen i vattenbad. Rör philadelphiaosten mjuk och smidig tillsammans med sockret.

3
Blanda i crème fraiche och majsstärkelse och rör till en smet. Rör i äggen och till sist chokladen. Häll smeten i formen och grädda i 150° i 30 minuter. Låt kakan svalna.

4
Blanda crème fraiche med vaniljsocker och bred över kakan. Garnera med jordgubbar, physalis och blåbär.

Scroll to Top