RECEPT FRÅN HJ

Viltfärswok

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 500 g Vilt-eller nötfärs
  • purjolök
  • morötter
  • 200 g färsk svamp
  • smör
  • stötta enbär
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk viltfond
  • 3 dl vatten
  • 300 g vitkål
  • 2 dl lingon

Gör så här

1

Skölj och strimla purjolöken. Ansa och strimla kålen. Skala morötterna och skär i tunna stavar. Ansa och dela svampen i bitar.

2

Stek färs och grönsaker i smör i en wok eller stor panna.

3

Tillsätt kryddor, soja, fond och vatten. Koka ihop under lock 5–10 minuter.

4

Blanda i lingon och smaka av med salt och peppar.


Recept