Viltfärslimpa med kantareller

Viltfärslimpan får mycket smak av hemmagjord viltkrydda och lindas in i baconskivor för extra lyx. Servera viltfärslimpan ihop med den krämiga potatisgratängen. Allt tillagas samtidigt i ugnen.

4 portioner

Du behöver

Viltkrydda

10 torkade enbär
3 lagerblad smulade
2 tsk torkad timjan
3 tsk torkad rosmarin
1 msk vitpepparkorn
6 kryddpepparkorn
15 rosépepparkorn

Viltfärslimpa

1 gul lök
smör
2 tsk viltkrydda
1 dl havregryn
1 dl vispgrädde
400 g viltfärs eller älgfärs
150 g fläskfärs eller blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g skivat bacon
300 g kantareller

Potatisgratäng

10 potatisar
1 gul lök
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
1 dl riven parmesanost

Servering

haricots verts
vaxbönor
rårörda lingon

Ugn viltfärslimpa: 225°

Ugn potatisgratäng: 200–225°

Gör så här

1

Viltkrydda: Mortla alla ingredienser. Mixa allt med mixerstav. Spara i burk med lock.

2

Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök och viltkrydda.

3

Ta upp löken och lägg i en skål med havregryn och grädde. Låt svälla i ca 5 minuter.

4

Arbeta ihop blandningen med viltfärs, fläskfärs, salt och peppar till en jämn smet.

5

Forma smeten till en jämn limpa, ca 25 cm lång. Lägg limpan i en långpanna med bakplåtspapper. Linda limpan med baconskivor. Tryck in ändarna undertill.

6

Grädda strax under ugnens mitt i ca 45 minuter. Låt vila en stund.

7

Potatisgratäng: Skala och skiva potatis och lök. Varva allt i en smord eldfast form. Krydda med salt och peppar mellan lagren.

8

Koka upp grädde, crème fraiche och mjölk. Häll blandningen i formen och strö över ost. Grädda i ca 45 minuter.

9

Ansa och stek svampen så att vätskan försvinner. Tillsätt smör och stek den klar. Toppa viltfärslimpan med svampen.

10

Viltkrydda: Mortla alla ingredienser. Mixa allt med mixerstav. Spara i burk med lock.

Scroll to Top