Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Du behöver 500 g kycklingfärs 0.5 dl ströbröd 1 st gul lök 1 msk finriven färsk ingefära 4 st vitlöksklyftor 2 msk fisksås 1 msk...

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 st gul lök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 msk svartpeppar grovt mortlad
  • 1 msk rapsolja

Rissallad

3 dl basmatiris
1 st gul knipplök
20 g färsk ingefära
150 g sockerärter
70 g färsk spenat

Dippsås

1 dl vatten
4 msk fisksås
4 msk strösocker
1.5 msk ättiksprit
0.5 st lime
1 st röd chili
1 st vitlöksklyfta
1 st salladslök

Gör så här

1

Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredien-serna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 timme men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

2

Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredien-serna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 timme men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

3

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 minut. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

4

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 minut. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

5

Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dipp-såsen och riset.

6

Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dipp-såsen och riset.

Scroll to Top