Du behöver
- 500 g kycklingfärs
- 0.5 dl ströbröd
- 1 st gul lök
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 msk fisksås
- 1 msk japansk soja
- 1 msk strösocker
- 1-2 msk svartpeppar grovt mortlad
- 1 msk rapsolja
Rissallad
3 dl basmatiris
1 st gul knipplök
20 g färsk ingefära
150 g sockerärter
70 g färsk spenat
Dippsås
1 dl vatten
4 msk fisksås
4 msk strösocker
1.5 msk ättiksprit
0.5 st lime
1 st röd chili
1 st vitlöksklyfta
1 st salladslök
Gör så här
Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredien-serna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 timme men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.
Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredien-serna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 timme men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 minut. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 minut. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.
Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dipp-såsen och riset.
Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dipp-såsen och riset.