RECEPT FRÅN HJ

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 st gul lök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 msk svartpeppar grovt mortlad
  • 1 msk rapsolja
  • Rissallad

  • 3 dl basmatiris
  • 1 st gul knipplök
  • 20 g färsk ingefära
  • 150 g sockerärter
  • 70 g färsk spenat
  • Dippsås

  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit
  • 0.5 st lime
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st salladslök

Gör så här

1

Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredien-serna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 timme men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

2

Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredien-serna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 timme men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

3

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 minut. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

4

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 minut. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

5

Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dipp-såsen och riset.

6

Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dipp-såsen och riset.


Recept