Vetelängder med vit choklad

Du behöver 25 g jäst 3.5 dl mjölk 75 g smör 0.5 tsk salt 1 dl strösocker 9.5 dl vetemjöl Fyllning: 75 g smör 2...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3.5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 9.5 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör
2 msk vaniljsocker
0.5 dl florsocker
200 g vit choklad

Pensling:

ägg

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, salt, socker och mjöl. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

2

Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, vaniljsocker och florsocker. Hacka chokladen.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta 40×40 cm. Bred på fyllning och strö över hackad vit choklad. Vik in en tredjedel av degen mot mitten och vik in andra tredjedelen över den.

4

Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och lät jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Pensla längderna med uppvispat ägg och strö på rörsocker och mandelspån. Grädda i ca 30 minuter.

Scroll to Top