Vetelängder med hasselnötskräm

Du behöver 25 g jäst 2 dl mjölk 200 g smör 2 msk strösocker 0.5 tsk salt 6.5 dl vetemjöl Fyllning: 300 g hasselnöts- och...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 200 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 6.5 dl vetemjöl

Fyllning:

300 g hasselnöts- och chokladkräm Nutella

Pensling:

ägg
25 g smält choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en platta ca 20×30 cm. Bred på hasselnöts- och chokladkrämen och rulla ihop från den smalaste sidan.

3

Smörj två brödformar, 1 1/2 l, och lägg gärna bakplåtspapper i botten. Lägg i rullarna med skarven ner. Klipp längderna halvvägs med en sax och vik snibbarna växelvis åt vänster och höger.

4

Täck formarna med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter. Ta försiktigt upp längderna ur formarna och grädda dem eventuellt lite utan formarna om de inte känns klara. Ringla smält choklad över de avsvalnade längderna.


Kommentar:
De här längderna kommer du att vilja baka om och om igen

Scroll to Top