Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk
- 200 g smör
- 2 msk strösocker
- 0.5 tsk salt
- 6.5 dl vetemjöl
Fyllning:
300 g hasselnöts- och chokladkräm Nutella
Pensling:
ägg
25 g smält choklad
Ugn: 200°
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en platta ca 20×30 cm. Bred på hasselnöts- och chokladkrämen och rulla ihop från den smalaste sidan.
Smörj två brödformar, 1 1/2 l, och lägg gärna bakplåtspapper i botten. Lägg i rullarna med skarven ner. Klipp längderna halvvägs med en sax och vik snibbarna växelvis åt vänster och höger.
Täck formarna med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter. Ta försiktigt upp längderna ur formarna och grädda dem eventuellt lite utan formarna om de inte känns klara. Ringla smält choklad över de avsvalnade längderna.
De här längderna kommer du att vilja baka om och om igen