Vetebröd med hallon

Du behöver 25 g jäst 2.5 dl 2 1/2 dl mjölk 75 g smör 0.5 dl strösocker 1 krm salt 6.5 dl vetemjöl Fyllning: 50...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl 2 1/2 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 6.5 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g smör
200 g hallon
75 g mandelmassa riven
3 msk rörsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 1 timme.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 25×30 cm. Lägg degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten.

3

Fyllning: Hyvla kylsmör över degen. Strö på hallon. Riv mandelmassan och strö över tillsammans med sockret. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

4

Grädda i 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Scroll to Top