Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl 2 1/2 dl mjölk
- 75 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 1 krm salt
- 6.5 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör
200 g hallon
75 g mandelmassa riven
3 msk rörsocker
Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 25×30 cm. Lägg degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Fyllning: Hyvla kylsmör över degen. Strö på hallon. Riv mandelmassan och strö över tillsammans med sockret. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Grädda i 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.