Vegolasagne med spenat, mandel och aprikoser

Du behöver lasagneplattor ca 12 200 g fetaost 2 dl riven ost Tomatsås: 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor olivolja 1 tsk spiskummin 2...

Du behöver

  • lasagneplattor ca 12
  • 200 g fetaost
  • 2 dl riven ost

Tomatsås:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1 krm chiliflakes
1 st burk krossade tomater 400 g
1 st grönsaksbuljongtärning
1 st kidneybönor 400 g
flingsalt

Vit sås:

75 g smör
0.75 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 krm muskot mald
flingsalt nymald peppar

Spenatröra:

babyspenat ca 250 g färsk
2 st vitlöksklyftor
olivolja
100 g aprikoser torkade
1 dl mandel

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja utan att det får färg. Rör i spiskummin, oregano och chiliflakes mot slutet. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och koka under lock, ca 15 minuter. Tillsätt avsköljda bönor och smaka av med salt.

2
Vit sås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken lite i taget. Sjud såsen i 5–8 minuter. Rör om då och då. Smaka av med muskot, salt och peppar.

3
Spenatröra: Skölj och torka spenaten. Hacka vitlöken. Fräs spenat och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt strimlade aprikoserna och grovhackad mandel.

4
Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, spenatröra, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen, ca 40 minuter.

Scroll to Top