Du behöver
- 8 st tärnade potatisar
- 3 st tärnade morötter
- 200 g tärnad rotselleri
- 150 g champinjoner
- 1 st grovhackad gul lök
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 st rosmarinkvist
- stora hela vitlöksklyftor med skal
- 3 dl yoghurt 10%
- 0.5 msk flytande honung
- salt och svartpeppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda rotfrukter, svamp, lök, olja, salt och peppar på en plåt. Repa över rosmarin och lägg dit hela vitlöksklyftor.
2
Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Vänd runt pytten efter halva tiden. Rotsakerna ska ha fått fin färg med krispig yta.
3
Tryck ur vitlöksklyftorna ur skalet och mosa med gaffel. Blanda vitlöken med yoghurt och honung och smaka av med salt och peppar. Servera yoghurten till pytten.