RECEPT FRÅN HJ

Vego-pyttipanna med rostad vitlöksyoghurt

Tillaga pyttipannan i ugnen. Det är så mycket enklare än att steka i panna. Blanda yoghurt med rostad vitlök och servera till.

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 8 st tärnade potatisar
  • 3 st tärnade morötter
  • 200 g tärnad rotselleri
  • 150 g champinjoner
  • 1 st grovhackad gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 st rosmarinkvist
  • stora hela vitlöksklyftor med skal
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda rotfrukter, svamp, lök, olja, salt och peppar på en plåt. Repa över rosmarin och lägg dit hela vitlöksklyftor.

2

Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Vänd runt pytten efter halva tiden. Rotsakerna ska ha fått fin färg med krispig yta.

3

Tryck ur vitlöksklyftorna ur skalet och mosa med gaffel. Blanda vitlöken med yoghurt och honung och smaka av med salt och peppar. Servera yoghurten till pytten.


Recept