Du behöver
- 14 st små färskpotatisar
- 0.5 st aubergine
- 1 st liten zucchini
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika eller orange
- 2 st förkokta majskolvar
- 3 msk panko
- 3 msk riven parmesanost
Marinad
0.5 dl olivolja
0.5 kruka finhackad basilika
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Servering
pesto
färska basilikablad
Gör så här
Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av på hushållspapper.
Dela auberginen i stora tärningar. Lägg dem i en långpanna eller på en bricka med bakplåtspapper. Strö på lite salt och låt stå i ca 20 minuter.
Dela zucchinin i halvmånar. Kärna ur och skär paprikorna i stora tärningar.
Marinad: Vispa ihop olivolja, basilika, vitlök, salt och peppar. Lägg alla grönsaker i marinaden och marinera i ca 30 minuter.
Trä upp samtliga grönsaker på spett. Blanda panko och riven parmesanost och rulla spetten i blandningen.
Grilla spetten över fin glödbädd. Vänd ofta. Klicka på pesto och garnera med basilika.
Tips! Ställ träspetten i en kanna med vatten i minst en halvtimme före
användning. Annars kan spetten börja brinna på grillen.