RECEPT FRÅN HJ

Vegetariska spett med pesto

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 14 st små färskpotatisar
  • 1 st liten zucchini
  • 0.5 st aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 2 st förkokta majskolvar
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 kruka finhackad basilika
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
  • 3 msk riven parmesanost
  • 3 msk panko
  • Servera med grön pesto och färsk basilika

Gör så här

1

Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av på hushållspapper.

2

Ansa auberginen och dela den i stora tärningar och placera på en bakplåtspappersklädd långpanna eller bricka. Strö över salt och låt allt stå i ca 20 minuter.

3

Ansa och dela zucchini i halvmånar. Kärna ur och dela paprikorna i stora tärningar.

4

Vispa samman olja, finhackad basilika, finhackad vitlök salt och peppar. Placera samtliga grönsaker i marinaden och vänd om. Låt allt marineras i ca 30 minuter.

5

Trä upp samtliga grönsaker på tidigare blötlagda träspett. Blanda samman panko och riven parmesanost och rulla spetten i blandningen.

6

Grilla spetten över fin gödbädd, vänd ofta. Vid servering ringla pesto över och garnera med basilika blad.


Recept