Vegetariska spett med pesto

Trä grönsakerna på spett och rulla dem i panko och parmesan. Mums!

Du behöver

  • 14 st små färskpotatisar
  • 0.5 st aubergine
  • 1 st liten zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika eller orange
  • 2 st förkokta majskolvar
  • 3 msk panko
  • 3 msk riven parmesanost

Marinad

0.5 dl olivolja
0.5 kruka finhackad basilika
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Servering

pesto
färska basilikablad

Gör så här

1

Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av på hushållspapper.

2

Dela auberginen i stora tärningar. Lägg dem i en långpanna eller på en bricka med bakplåtspapper. Strö på lite salt och låt stå i ca 20 minuter.

3

Dela zucchinin i halvmånar. Kärna ur och skär paprikorna i stora tärningar.

4

Marinad: Vispa ihop olivolja, basilika, vitlök, salt och peppar. Lägg alla grönsaker i marinaden och marinera i ca 30 minuter.

5

Trä upp samtliga grönsaker på spett. Blanda panko och riven parmesanost och rulla spetten i blandningen.

6

Grilla spetten över fin glödbädd. Vänd ofta. Klicka på pesto och garnera med basilika.


Kommentar:
Tips! Ställ träspetten i en kanna med vatten i minst en halvtimme före
användning. Annars kan spetten börja brinna på grillen.

Scroll to Top