RECEPT FRÅN
Vegetariska pizzamuffins
Baka in ost, lök och kryddor i de här härligt matiga muffinsen. Bjud muffinsen till sallad eller soppa. Perfekta som buffebröd dessutom och det trendigaste du kan servera som mellanmål just nu.
Okänd
24 stycken
Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 4 st ägg
- 2 dl gräddfil
- 0.5 dl matolja
- 2 st rödlökar
- 1 dl riven ost
- smör eller matolja att steka i
- 3.5 tsk pizzakrydda Knorrs Pasta- och
- 0.75 dl lingon eller rårörda lingon
Vegetarisk fyllning:
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och salt.
2
Vispa samman äggen med gräddfil och matolja.
3
Rör ner äggsmeten i mjölet och rör om så att allt blandar sig väl.
4
Gör fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
5
Blanda samman lök, ost, pasta- och pizzakrydda och lingon. Arbeta in i grunddegen. Rör till en jämn smet.
6
Klicka smeten i en smord muffinsplåt för 12 stora muffins eller 24 små i aluminium- eller pappersformar.
7
Grädda mitt i ugnen, ca 20-22 minuter för de stora och 12-15 minuter för de små muffinsen. De går att frysa.
Kommentar:
Fyll formarna till drygt hälften med smet. Om du bakar muffinsen i muffinsplåtar så får du stora och raka muffins. Men smörj först fördjupningarna i formen. Tycker du om vitlök så prova den nya hårdosten med både vitlökssmak och paprika. Jättegod.
Fyll formarna till drygt hälften med smet. Om du bakar muffinsen i muffinsplåtar så får du stora och raka muffins. Men smörj först fördjupningarna i formen. Tycker du om vitlök så prova den nya hårdosten med både vitlökssmak och paprika. Jättegod.