Vegetarisk stroganoff med halloumi

En krämig stroganoff – här med halloumi som protein. Servera med ris eller pasta och gärna en krispig sallad.

4 portioner

Du behöver

  • 300 g halloumiost
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk grovhackad basilika

Garnera med:

basilika

Servera med:

kokt ris eller pasta
grönsallad
bröd

Gör så här

1

Skär halloumin i strimlor. Hetta upp halva mängden olja i en panna och stek halloumin tills den får färg. Tag av och ställ åt sidan.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan.

3

Hetta upp resterande mängd olja och stek lök, vitlök och paprika blankt och smidigt utan att de får färg. Vänd ner resterande mängd ingredienser utom halloumin och rör om. Låt puttra samman i ca 3 minuter.

4

Grovhacka basilika och vänd ner tillsammans med strimlad halloumi. Tag av, garnera med basilika och servera tillsammans med ris och sallad.

Scroll to Top