Du behöver
Grunddeg till pizza
25 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten
1 msk matolja
0.5 tsk salt
vetemjöl ca 6 dl
Tomatsås
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
1 tsk socker
0.5 tsk basilika
0.5 tsk timjan
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
salt och peppar
Vegetarisk pizza
1 st pizzadeg sats
1 st tomatsås sats
4 dl riven ost
2 dl paprikasallad på burk
1 st squash
1 st burk kronärtskockshjärtan
150 g chèvreost (fransk getost)
0.5 dl pinjekärnor
Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk i cirka 1 timme.
Skala och finhacka löksorterna. Fräs dem i lite matfett tills de är mjuka och glansiga utan att de får färg. Tillsätt tomatkross och tomatpuré och låt det småputtra i cirka 15 minuter.
Dela degen i 4 lika stora bitar. Kavla ut dem till runda kakor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Bred tomatsåsen över pizzabottnarna. Strö över cirka hälften av osten.