Vegetarisk pizza II

Längst fram står pizza Bombay, bakom den en vegetarisk pizza med getost.

Du behöver

Grunddeg till pizza

25 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten
1 msk matolja
0.5 tsk salt
vetemjöl ca 6 dl

Tomatsås

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
1 tsk socker
0.5 tsk basilika
0.5 tsk timjan
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
salt och peppar

Vegetarisk pizza

1 st pizzadeg sats
1 st tomatsås sats
4 dl riven ost
2 dl paprikasallad på burk
1 st squash
1 st burk kronärtskockshjärtan
150 g chèvreost (fransk getost)
0.5 dl pinjekärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Deg:
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk i cirka 1 timme.

2
Tomatsås:
Skala och finhacka löksorterna. Fräs dem i lite matfett tills de är mjuka och glansiga utan att de får färg. Tillsätt tomatkross och tomatpuré och låt det småputtra i cirka 15 minuter.

3
Tillsätt socker, örter och lagerblad. Låt allt puttra i ytterligare 10 minuter eller tills såsen har blivit tjock. Smaka av med salt och peppar. Ta bort lagerbladet och låt såsen svalna.

4
Pizza:
Dela degen i 4 lika stora bitar. Kavla ut dem till runda kakor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Bred tomatsåsen över pizzabottnarna. Strö över cirka hälften av osten.

5
Låt paprikan rinna av. Skär squashen i tunna skivor. Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar. Skär chèvreosten i 4 skivor.

6
Fördela paprikan över pizzabottnarna. Lägg squashskivor och kronärtskockshjärtan runtom. Lägg chèvreosten i mitten och strö över pinjekärnor och riven ost.

7
Grädda pizzorna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Klipp över lite kryddgrönt.

Scroll to Top