Vegetarisk paj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl fullkorn 125 g smör 2 msk kesella 1% Fyllning: 2 st palsternackor 1 st purjolök 150 g champinjoner 1...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl fullkorn
125 g smör
2 msk kesella 1%

Fyllning:

2 st palsternackor
1 st purjolök
150 g champinjoner
1 st burk kronärtskockshjärtan
190 g kidneybönor kokta
1 dl riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
0.5 st röd spansk peppar
salt svartpeppar

Garnera med:

persilja

Ugn: 225º

Gör så här

1
Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt kesella och kör tills en degboll bildas.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.

3
Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet, ca 10 minuter. Skala och skär palsternackorna i bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt dem rinna av i en sil.

4
Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Fräs löken och champinjonerna i smör, ca 5 minuter.

5
Låt kronärtskockorna rinna av och fördela dem i pajskalet tillsammans med purjolök, champinjoner och palsternackor. Skölj bönorna och strö dem och osten över resten av fyllningen.

6
Vispa samman ägg, grädde, skivad spansk peppar, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med persilja.

Scroll to Top