Du behöver
- 3 st gula lökar hackade
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 3 st morötter grovrivna
- 1 st palsternacka grovriven
- 3 msk olivolja
- 375 g tomater krossade Mutti
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk grönsaksfond konc
- 2 dl vatten
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk örtsalt Trocomare
- 2 tsk basilika
- svartpeppar
- 1 st lasagneplattor 200 g
- 500 g keso
- 2 dl prästost riven
Servera med:
sallad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka i olja i en gryta tills löken har blivit glansig och genomskinlig.
2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grönsaksfond, vatten, sambal oelek, örtsalt och basilika. Låt det koka ihop, ca 10 minuter. Smaka av med mer örtsalt och svartpeppar, om det behövs.
3
Varva lasagneplattor, tomatröra, keso och hälften av osten i en smord form. Avsluta med tomatröra. Strö över resten av osten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad.