Vegetarisk lasagne

Du behöver 3 st gula lökar hackade 2 st vitlöksklyftor hackade 3 st morötter grovrivna 1 st palsternacka grovriven 3 msk olivolja 375 g tomater...

Du behöver

  • 3 st gula lökar hackade
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 st morötter grovrivna
  • 1 st palsternacka grovriven
  • 3 msk olivolja
  • 375 g tomater krossade Mutti
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk grönsaksfond konc
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk örtsalt Trocomare
  • 2 tsk basilika
  • svartpeppar
  • 1 st lasagneplattor 200 g
  • 500 g keso
  • 2 dl prästost riven

Servera med:

sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka i olja i en gryta tills löken har blivit glansig och genomskinlig.

2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grönsaksfond, vatten, sambal oelek, örtsalt och basilika. Låt det koka ihop, ca 10 minuter. Smaka av med mer örtsalt och svartpeppar, om det behövs.

3
Varva lasagneplattor, tomatröra, keso och hälften av osten i en smord form. Avsluta med tomatröra. Strö över resten av osten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top