Du behöver
- 1 st aubergine
- salt
- olivolja
- 0.5 st gul lök
- 1.5 dl bulgur
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl krossade tomater
- 125 g mozzarella
- basilikablad
- salt och peppar
- 1 dl parmesanost riven
Ugn: 250°/225°
Gör så här
1
Skiva auberginen på längden. Strö över salt och låt ligga i 10 minuter. Torka av aubergineskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och baka i ugnen på 250º i 5 minuter. Låt svalna.
2
Skala och hacka löken och fräs i en kastrull med 1 msk olja. Låt bulgur fräsa med någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomater och koka i 10 minuter. Häll över i en ugnsfast form.
3
Fördela mozzarellaosten på aubergineskivorna och lägg på basilikablad. Vik ihop skivorna och lägg dem ovanpå bulgurn. Strö över ost och gratinera på 225° i 15 minuter.