RECEPT FRÅN HJ

Vegetarisk gratäng

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • salt
  • olivolja
  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 dl bulgur
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl krossade tomater
  • 125 g mozzarella
  • basilikablad
  • salt och peppar
  • 1 dl parmesanost riven
  • Ugn: 250°/225°

Gör så här

1
Skiva auberginen på längden. Strö över salt och låt ligga i 10 minuter. Torka av aubergineskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och baka i ugnen på 250º i 5 minuter. Låt svalna.
2
Skala och hacka löken och fräs i en kastrull med 1 msk olja. Låt bulgur fräsa med någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärning och tomater och koka i 10 minuter. Häll över i en ugnsfast form.
3
Fördela mozzarellaosten på aubergineskivorna och lägg på basilikablad. Vik ihop skivorna och lägg dem ovanpå bulgurn. Strö över ost och gratinera på 225° i 15 minuter.

Recept