Du behöver
- 400 g kidneybönor
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl riven gul lök
- 1 dl riven ost
- ägg
- 1 dl finhackad inlagd rödbeta
- 0.5 dl små kapris
- 2 msk neutral olja
Potatismos
1 kg potatis
2 msk smör
2 dl mjölk
Pressgurka
0.5 st gurka
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit
Gör så här
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.
Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Häll vatten,socker och ättika i en bunke och rör tills sockret smält.Lägg ner gurkan i lagen och lägg på något tungt, t ex en skål, låt stå till servering.
Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med till exempel en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med mos och pressgurka. Garnera med persilja och lite extra kapris.