RECEPT FRÅN HJ

Vegetarisk biff à la Lindström

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kidneybönor
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • ägg
  • 1 dl finhackad inlagd rödbeta
  • 0.5 dl små kapris
  • 2 msk neutral olja
  • Potatismos

  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • Pressgurka

  • 0.5 st gurka
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit

Gör så här

1

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

2

Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Häll vatten,socker och ättika i en bunke och rör tills sockret smält.Lägg ner gurkan i lagen och lägg på något tungt, t ex en skål, låt stå till servering.

3

Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med till exempel en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med mos och pressgurka. Garnera med persilja och lite extra kapris.


Recept