Vegetarisk biff à la Lindström

Du behöver 400 g kidneybönor 1 dl ströbröd 1 dl mandelmjöl 1 dl riven gul lök 1 dl riven ost ägg 1 dl finhackad inlagd...

Du behöver

  • 400 g kidneybönor
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • ägg
  • 1 dl finhackad inlagd rödbeta
  • 0.5 dl små kapris
  • 2 msk neutral olja

Potatismos

1 kg potatis
2 msk smör
2 dl mjölk

Pressgurka

0.5 st gurka
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit

Gör så här

1

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

2

Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Häll vatten,socker och ättika i en bunke och rör tills sockret smält.Lägg ner gurkan i lagen och lägg på något tungt, t ex en skål, låt stå till servering.

3

Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med till exempel en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2–3 minuter per sida på medelvärme. Servera med mos och pressgurka. Garnera med persilja och lite extra kapris.

Scroll to Top