Västkustsoppa

Fisksoppor av alla de slag är populärt att bjuda på och innehållet kan varieras mycket. Vill du göra den här soppan mera vardagsbetonad, så öka mängden fisk och uteslut räkor och musslor.

Du behöver

  • 2 st purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 st tomater burk hela med spad
  • 1.5 l vatten
  • 3 st fiskbuljongtärning
  • 1 pkt saffran
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk citrontimjan
  • 1 tsk dragon
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g torskfilé tinade eller färska
  • 1 st musslor burk med spad
  • 5 st räkor hg som skalas

Det här behövs för ca 5-6 port:

Gör så här

1
“Smält” purjolöken i olja. Häll i tomater, vatten, buljongtärningar, vitlök, kryddor och salt. Sjud under lock på svag värme ca 10 minuter.

2
Skär fisken i bitar, lägg i soppan och sjud ca 4-6 minuter.

3
Töm i musslor och räkor, smaka av och låt soppan bli het men inte koka. (Då blir skaldjuren sega!). Servera soppan genast, gärna med vitlökssnittar eller aioli.

Scroll to Top