Du behöver
- 2 st purjolök
- 2 msk olja
- 1 st tomater burk hela med spad
- 1.5 l vatten
- 3 st fiskbuljongtärning
- 1 pkt saffran
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk citrontimjan
- 1 tsk dragon
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 400 g torskfilé tinade eller färska
- 1 st musslor burk med spad
- 5 st räkor hg som skalas
Det här behövs för ca 5-6 port:
Gör så här
1
“Smält” purjolöken i olja. Häll i tomater, vatten, buljongtärningar, vitlök, kryddor och salt. Sjud under lock på svag värme ca 10 minuter.
2
Skär fisken i bitar, lägg i soppan och sjud ca 4-6 minuter.
3
Töm i musslor och räkor, smaka av och låt soppan bli het men inte koka. (Då blir skaldjuren sega!). Servera soppan genast, gärna med vitlökssnittar eller aioli.