RECEPT FRÅN HJ

Västerbottensrutor med sparris och räkor

Västerbottensrutorna med sparris och räkor kan förberedas fram till garnering. Supergoda både kalla och varma! Om smördegen bubblar upp mycket under gräddningen kan du trycka till den när du tar ut den.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 250 g kyld smördeg
  • 4 st ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g riven Västerbottensost
  • 250 g grön sparris
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 st rödlök
  • 1 dl crème fraîche
  • gräslök
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen i en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

2

Vispa ägg, crème fraiche, salt och peppar. Tillsätt ost. Häll det över smördegsbottnen.

3

Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter. Äggstanningen ska ha stannat helt. Låt svalna.

4

Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.

5

Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Skär degbottnen i rutor.

6

Lägg sparrisen på rutorna. Toppa med räkor, lök, crème fraiche och gräslök.


Recept