Västerbottenspajer med tomattopping

Du behöver Pajdeg 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 3 dl riven Västerbottensost 12 st cocktailtomater i olika färger Stanning...

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

3 dl riven Västerbottensost
12 st cocktailtomater i olika färger

Stanning

3 st ägg
2.5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan

Garnera med

12 st cocktailtomater
timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfilm och låt vila svalt i ca 20 minuter.

2

Tryck eller kavla ut degen i 6 smorda portionsformar, ca 10 cm i diameter. Nagga degen med gaffel. Förgrädda pajskalen strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

3

Riv osten och strö ut i de förgräddade skalen. Lägg ett par halverade tomater i varje skal. Vispa samman stanningen och häll den över pajfyllningen.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 30–35 minuter eller tills pajerna har stannat och fått fin färg. Rosta samtidigt tomaterna till toppingen vid sidan om i ca 15 min.

5

Toppa pajerna med rostade tomater och timjan vid servering.

Scroll to Top