Du behöver
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
3 dl riven Västerbottensost
12 st cocktailtomater i olika färger
Stanning
3 st ägg
2.5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
Garnera med
12 st cocktailtomater
timjan
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfilm och låt vila svalt i ca 20 minuter.
Tryck eller kavla ut degen i 6 smorda portionsformar, ca 10 cm i diameter. Nagga degen med gaffel. Förgrädda pajskalen strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.
Riv osten och strö ut i de förgräddade skalen. Lägg ett par halverade tomater i varje skal. Vispa samman stanningen och häll den över pajfyllningen.
Grädda strax under ugnens mitt i 30–35 minuter eller tills pajerna har stannat och fått fin färg. Rosta samtidigt tomaterna till toppingen vid sidan om i ca 15 min.
Toppa pajerna med rostade tomater och timjan vid servering.