RECEPT FRÅN HJ

Västerbottenspajer med tomattopping

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 stycken

Du behöver

    Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 12 st cocktailtomater i olika färger
  • Stanning

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • Garnera med

  • 12 st cocktailtomater
  • timjan
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfilm och låt vila svalt i ca 20 minuter.

2

Tryck eller kavla ut degen i 6 smorda portionsformar, ca 10 cm i diameter. Nagga degen med gaffel. Förgrädda pajskalen strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

3

Riv osten och strö ut i de förgräddade skalen. Lägg ett par halverade tomater i varje skal. Vispa samman stanningen och häll den över pajfyllningen.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 30–35 minuter eller tills pajerna har stannat och fått fin färg. Rosta samtidigt tomaterna till toppingen vid sidan om i ca 15 min.

5

Toppa pajerna med rostade tomater och timjan vid servering.


Recept