RECEPT FRÅN HJ

Vårrullar med vegofärs och dippsås

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • .5 frp färsk filodeg
  • Fyllning

  • 150 g vegofärs
  • 1 msk neutral olja
  • vitlöksklyfta
  • 1.5 msk grovriven ingefära
  • röd chili
  • 0.5 dl hoisinsås
  • 200 g asiatisk wokmix
  • neutral olja
  • Dippsås

  • 2 dl sweet chilisås
  • lime

Gör så här

1

Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök, ingefära och chili. Häll i hoisinsås och rör om. Vänd ner grönsakerna och ta pannan från värmen. Låt svalna något.

2

Dela filodegsarken på mitten. Lägg cirka 2 msk fyllning på kortsidan av ett degark och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten.

3

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja stek med skarven nedåt. Blanda sweet chilisås med limeskal och saft till en sås att doppa vårrullarna i.


Recept