Du behöver
- .5 frp färsk filodeg
- 150 g vegofärs
- 1 msk neutral olja
- vitlöksklyfta
- 1.5 msk grovriven ingefära
- röd chili
- 0.5 dl hoisinsås
- 200 g asiatisk wokmix
- neutral olja
- 2 dl sweet chilisås
- lime
Fyllning
Dippsås
Gör så här
1
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök, ingefära och chili. Häll i hoisinsås och rör om. Vänd ner grönsakerna och ta pannan från värmen. Låt svalna något.
2
Dela filodegsarken på mitten. Lägg cirka 2 msk fyllning på kortsidan av ett degark och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten.
3
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja stek med skarven nedåt. Blanda sweet chilisås med limeskal och saft till en sås att doppa vårrullarna i.