Du behöver
- 800 g varmrökt laxfilé eller cirka 1,5 kg hel varmrökt lax
Röra:
250 g grön sparris
2 msk majonnäs
2 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot
3 msk hackad rödlök
3 msk hackad dill
0.5 krm cayennepeppar
50 g röd stenbitsrom
salt
Servera med:
grönsallad
melonklyftor
citron
kokt färskpotatis
Gör så här
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka dem mjuka, i lättsaltat vatten. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd kvar. Låt rinna av. Skär i mindre bitar.
Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar. Vänd ner rom och sparris. Smaka av med salt.
Lägg upp fisken på fat med sallad, melonklyftor och citron. Servera med skagenröra och potatis.