Varmrökt lax med krispig sallad

Du behöver 600 g lax varmrökt 1 st gurka 1 st äpple syrligt, saftigt 1 st stjälkselleri 1 st avokado 1 st lime pressad saft...

Du behöver

  • 600 g lax varmrökt
  • 1 st gurka
  • 1 st äpple syrligt, saftigt
  • 1 st stjälkselleri
  • 1 st avokado
  • 1 st lime pressad saft
  • 1 tsk honung
  • salt peppar

Sås:

3 dl gräddfil
2 msk senap svensk
2 msk hackad dill
2 tsk honung

Servera med:

potatis kokt
sparris kokt
sallad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Packa in laxen i folie och värm den i ugnen i ca 20 minuter.

2
Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked och tärna gurkan fint. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint. Hacka sellerin. Dela avokadon, ta bort kärnan och hacka köttet.

3
Blanda gurka, äpple, selleri och avokado med limesaft, honung, salt och peppar.

4
Sås: Blanda gräddfil, senap och dill i en skål och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med sås, sallad och kokt potatis och kokt sparris.

Scroll to Top