RECEPT FRÅN HJ

Varmrökt lax med krispig sallad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lax varmrökt
  • 1 st gurka
  • 1 st äpple syrligt, saftigt
  • 1 st stjälkselleri
  • 1 st avokado
  • 1 st lime pressad saft
  • 1 tsk honung
  • salt peppar
  • Sås:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk senap svensk
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk honung
  • Servera med:

  • potatis kokt
  • sparris kokt
  • sallad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Packa in laxen i folie och värm den i ugnen i ca 20 minuter.
2
Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked och tärna gurkan fint. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint. Hacka sellerin. Dela avokadon, ta bort kärnan och hacka köttet.
3
Blanda gurka, äpple, selleri och avokado med limesaft, honung, salt och peppar.
4
Sås: Blanda gräddfil, senap och dill i en skål och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med sås, sallad och kokt potatis och kokt sparris.

Recept