Varm smörgåstårta med kräftstjärtar

Förbered en varm smörgåstårta i god tid och bjud som läcker kvällsrätt. Njut av ett glas skummande öl eller ett glas svalt vin till.

Du behöver

  • 6 st hönökakor

Fyllning 1:

1 st röd paprika
gurka ca 10 cm
1 st gul lök
2 st tomater
1 dl crème fraîche
salt peppar

Fyllning 2:

2 msk smör eller margarin
1.5 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 st kräftstjärtar
0.75 dl spad från kräftstjärtarna
3 msk majonnäs
1 st dill liten knippa
salt peppar

Garnering:

2 st tomater
ost ca 2 dl riven
kräftstjärtar några
kryddgrönt

Ugn: 225°

Det här behövs för 8-10 port:

Gör så här

1
Kärna ur och hacka paprikan. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Fräs allt i lite matfett tills det mjuknar. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

2
Smält matfettet till fyllning 2 och rör ner mjöl. Späd med mjölk och kräftspad. Låt det sjuda under omrörning några minuter. Låt stuvningen svalna.

3
Ta undan några kräftstjärtar till garneringen. Grovhacka de andra. Hacka dillen. Rör ner majonnäsen i stuvningen. Tillsätt kräftor och dill. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg ihop två Hönökakor på bakpappersklädd plåt så att du får en rundel. Bred cirka hälften av fyllning 1 över dem. Täck med två nya Hönökakor och bred fyllning 2 över. Täck på nytt och bred resten av fyllning 1 över. Hit kan tårtan förberedas.

5
Skär tomaterna i skivor och fördela dem runtom smörgåstårtan. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med några kräftstjärtar och kryddgrönt.

Scroll to Top