RECEPT FRÅN HJ

Varm smörgåstårta med kräftstjärtar

Förbered en varm smörgåstårta i god tid och bjud som läcker kvällsrätt. Njut av ett glas skummande öl eller ett glas svalt vin till.

Foto: Hans-Ove Ohlsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 6 st hönökakor
  • Fyllning 1:

  • 1 st röd paprika
  • gurka ca 10 cm
  • 1 st gul lök
  • 2 st tomater
  • 1 dl crème fraîche
  • salt peppar
  • Fyllning 2:

  • 2 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 st kräftstjärtar
  • 0.75 dl spad från kräftstjärtarna
  • 3 msk majonnäs
  • 1 st dill liten knippa
  • salt peppar
  • Garnering:

  • 2 st tomater
  • ost ca 2 dl riven
  • kräftstjärtar några
  • kryddgrönt
  • Ugn: 225°

    Det här behövs för 8-10 port:

Gör så här

1
Kärna ur och hacka paprikan. Tärna gurkan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna. Fräs allt i lite matfett tills det mjuknar. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
2
Smält matfettet till fyllning 2 och rör ner mjöl. Späd med mjölk och kräftspad. Låt det sjuda under omrörning några minuter. Låt stuvningen svalna.
3
Ta undan några kräftstjärtar till garneringen. Grovhacka de andra. Hacka dillen. Rör ner majonnäsen i stuvningen. Tillsätt kräftor och dill. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg ihop två Hönökakor på bakpappersklädd plåt så att du får en rundel. Bred cirka hälften av fyllning 1 över dem. Täck med två nya Hönökakor och bred fyllning 2 över. Täck på nytt och bred resten av fyllning 1 över. Hit kan tårtan förberedas.
5
Skär tomaterna i skivor och fördela dem runtom smörgåstårtan. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med några kräftstjärtar och kryddgrönt.

Recept