RECEPT FRÅN HJ

Varm pizzalandgång med rostad paprikakräm

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st landgångsbröd
  • 4 st röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl sötmandel
  • 250 g cocktailtomater på kvist
  • 12 skiva valfri salami
  • 8 skiva rökt skinka
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 4 dl riven lagrad ost
  • Garnera med

  • basilika
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta, halvera och kärna ur paprikorna, placera på en bakplåtspappersklädd långpanna med den kupiga sidan uppåt. Skala vitlöksklyftorna och lägg under paprikorna så bränns de inte vid. Häll olja över. Rosta strax under ugnens mitt tills paprikorna blir lätt svarta och bubbliga. Tag ut.

2

Placera paprikorna i två plastpåsar, låt svalna. Tag fram ur påsarna. Drag av skalet med hjälp av en vass kniv, dela paprikorna i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt vitlök och mandel. Mixa samman med hjälp av en mixerstav.

3

Bred ut paprikakrämen på landgångsbröden. Dela kvisten med tomaterna men låt tomaterna sitta kvar i sina fästen. Fördela salami, tomater, skinka och kronärtskockshjärtan på bröden. Toppa med riven ost.

4

Gratinera strax under ugnens mitt i ca 10-15 minuter. Tag ut och garnera med basilika. Servera med lite pesto.


Recept