RECEPT FRÅN HJ

Varm kålpanna

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 800 g rödkål
  • 1 st rödlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl äppeljuice
  • salt peppar
  • 2 st röda äpplen
  • 2 st fikon färska
  • 500 g brysselkål

Gör så här

1
Strimla rödkålen fint. Skala, dela och skiva löken. Fräs kål och lök i en stor gryta med smör tills kålen börjar mjukna men den ska inte få färg.
2
Tillsätt honung, vinäger, äppeljuice, salt och peppar. Låt småkoka på svag värme, 30 minuter.
3
Kärna ur och klyfta äpplena. Skär fikonen i klyftor. Blanda ner äpple och fikon i kålen och låt det bli varmt.
4
Ansa (dela stora) och koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter. Låt rinna av och blanda med rödkålen.

Recept