Du behöver
- 800 g rödkål
- 1 st rödlök
- 2 msk smör
- 2 msk honung
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl äppeljuice
- salt peppar
- 2 st röda äpplen
- 2 st fikon färska
- 500 g brysselkål
Gör så här
1
Strimla rödkålen fint. Skala, dela och skiva löken. Fräs kål och lök i en stor gryta med smör tills kålen börjar mjukna men den ska inte få färg.
2
Tillsätt honung, vinäger, äppeljuice, salt och peppar. Låt småkoka på svag värme, 30 minuter.
3
Kärna ur och klyfta äpplena. Skär fikonen i klyftor. Blanda ner äpple och fikon i kålen och låt det bli varmt.
4
Ansa (dela stora) och koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter. Låt rinna av och blanda med rödkålen.