Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 dl bulgur grov
- 1 msk rapsolja kallpressad
- 1 tsk curry
- 1 msk kycklingfond konc
- 3 dl vatten
- 2 st kycklingfiléer
- 2 dl gröna ärtor
- 1 st röd paprika
- salt svartpeppar
Garnera med:
6 st plommontomater små
kalamataoliver svarta
färsk timjan
Gör så här
1
Hacka lök och vitlök, och fräs med bulgur i en traktörpanna med 2 tsk olja. Tillsätt curry, fond och vatten. Koka på svag värme i ca 12 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.
2
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med 1 tsk olja, ca 5 minuter. Blanda kyckling, ärtor och tärnad paprika med bulgurn.
3
Låt salladen bli varm. Smaka av med salt och peppar. Garnera med delade tomater, urkärnade oliver och timjan.