Varm bulgursallad med kyckling

Du behöver 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 1.5 dl bulgur grov 1 msk rapsolja kallpressad 1 tsk curry 1 msk kycklingfond konc 3 dl...

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl bulgur grov
  • 1 msk rapsolja kallpressad
  • 1 tsk curry
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 3 dl vatten
  • 2 st kycklingfiléer
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 st röd paprika
  • salt svartpeppar

Garnera med:

6 st plommontomater små
kalamataoliver svarta
färsk timjan

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök, och fräs med bulgur i en traktörpanna med 2 tsk olja. Tillsätt curry, fond och vatten. Koka på svag värme i ca 12 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.

2
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med 1 tsk olja, ca 5 minuter. Blanda kyckling, ärtor och tärnad paprika med bulgurn.

3
Låt salladen bli varm. Smaka av med salt och peppar. Garnera med delade tomater, urkärnade oliver och timjan.

Scroll to Top